Misyonumuz

Ana arı yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi, arı hastalıkları, arı ürünleri üretimi ve buna bağlı olarak ürün miktarı, kalitesi ve çeşitliliği gibi konularda akademik düzeyde araştırma ve geliştirme çalışmaları yaparak, elde edilen verilerin ulusal ve uluslararası bilimsel kongre, sempozyum ve konferanslar gibi etkinliklerle duyurulmasını sağlamak, üreticiler için bilgilendirme kursları düzenleyerek bilinçli arıcılık yapılmasına katkı sağlamak ve ayrıca arı ürünleri ile ilgili laboratuvarlar kurarak diğer üniversitelerin ve kurumların ilgili merkezleri ile işbirliği sağlamaktır.
Üniversite Koordinasyon Merkez Birimi ve Arı ve Doğal Ürünler Ar-Ge ve Ür-Ge Merkezi ile koordineli çalışarak Arı Ürünleri (Bal, Polen, Arı Ekmeği, Propolis, Arı Zehiri, Arı Sütü, Bal Mumu), Palinoloji, Arı Yetiştiriciliği ve Islahı, Arı Hastalıkları ve Zararlıları alanlarında bilimsel faaliyetlerle, sektöre yönelik katkılar sunmak,
Verdiğimiz eğitimler ile Bölgesel Kalkınmaya, arıcılık sektörüne destek olmak,
Arıcılık ile ilgili Ar-Ge faaliyetleri yürütmek,
Yapılan Ar-Ge çalışmaları ile arıcılıkla uğraşan çiftçilerimize rehber olmak, arıcılığı bölge halkına tanıtmak ve sevdirmek, arıcılığın ana kazanç kaynağı olarak benimsenmesine yardımcı olmaktır.